ASOCIACIÓN DEPORTIVO CULTURAL XUVENTUDE DE BERGANTIÑOS DE CANCES

Como se pode leer no encabezamento deste blog, estamos a punto de constituir a "ASOCIACIÓN DEPORTIVO-CULTURAL XUVENTUDE DE BERGANTIÑOS DE CANCES". Esta Asociación aberta a todos os que queiran participar nela, en principio, baséase en dúas seccións: unha sección é a do Fútbol e outra é a da Chave, sen perxuizo de que se poidan incorporar novas seccións a ela. A maioría dos futuros socios xa pertenecemos a algunha das seccións ou inclusive as dúas. Espero que na próxima semán se poidan solucionar dunha vez os penquenos inconvintes que nos impiden a presentación da documentación. A partires de agora vamos intentar reflexar a actividade dos CHAVEIROS tamén neste blog. A miña idea é desenrolar un blog máis dinámico, pero os coñecementos técnicos polo momento son limitados e polo tanto imos seguir con este tal como está, só de momento. Así que a partires de agora todas as noticias relativas a ASOCIACION (Fútboleros e Chaveiros vanse ver reflexadas no blog.) Vamos, polo tanto, a dar a primeira noticia da nova sección: HOXE DIA 29 DE FEBREIRO A SECCION DA CHAVE VAI A IR A POÑERSE AS BOTAS CON UNHA CEA DE AGÁRRATE SAXO, así que saúdiña para todos........e que nos preste..e que non haxa controles ¡por Dios!.....

domingo, 24 de febrero de 2008

XUVENTUDE 3 --- BUÑO 2

Chegou a terceira victoria no Vinculeiro Stadium. Nun partido difícil conseguimos vencer os de Buño por 3 goles a 2. Púxenos o partido de cara moi pronto, un falta sacada por "Pelat Sorribas" pegou na barreira y entrou pegadiña o pau, incluso o porteiro deles conseguiu tocala. Pequena polémica porque a rede estaba rota e a pelota saiu, nembargantes o gol foi totalmente legal. O partido a partir de aquí púsoxe feo, moi feo. Moitas faltas, moitas protestas, así ata o descanso. Na segunda parte empataron eles despois de sacar un "falta piscina" e inclusive chegaron a adiantarse no marcador por medio de Víctor, o noso ex. A clave do partido estuvo na expulsión deste xogador, por impedir sacar unha falta. Nesa mesma xogada Rios rematou impecablemente de cabeza, a falta quitada por "Pelat Sorribas". Desde ese momento dominio noso, ante a inferioridade numérica deles, que se desfixo ao final faltando cinco minutos cando Moi lanzou un trallazo impresionante desde o medio do campo que repeliu o largueiro, o rebote rematouno Sindo, e o balón entrou chorando, pero entrou. Partido moi pelexado e creo que merecidamente gañado. A ver si para o domingo recuperamos algunha xente da que está lesionada, porque nos espera un campo difícil como é o do Nantón, que parece que espertou. En canto aos demáis resultados o Zas e o Bértoa, está claro que van a ser os que disputen este campionato, porque xa lle levan 5 puntos o terceiro que somos nos. Destacar a primeira victoria do Bergan e que o San Román segue sin coñecer a victoria despois de sete partidos. No grupo segundo cambio de líder o Vimianzo métese na primeira posición gracias a que o Camariñas só empatou en Cabana que a súa vez parece ser o terceiro en discordia. E así quedan as clasificacións:

2ª DERROTA CONSECUTIVA NO VINCULEIRO STADIUM. XUVENTUDE 0---PONTECESO 2

Nova derrota no Vinculeiro Stadium, o Ponteceso merecidamente gañounos 0-2, pese a que tiñán soamente 11 xogadores y case que toda a segunda parte xogaron con dez. Partido para olvidar aunque a verdade era de esperar porque o Ponteceso eu non recordo que saira derrotado de Cances nos últimos anos. O que a priori podía ser unha ventaxe para nós: xogar tres partidos consecutivos en Cances, campo difícil para todos os que nos visitan, parece que se está a converter nun "chollo" para os nosos contrarios. Repito, que o do outro día é para olvidar, nada que obxectar ao trunfo dos da Ponte que con boa defensa bastoulles para amargarnos os día. Pero perder é o de menos, o importante e manter a cabeza fría. Non me canso de repetir que isto e para divertirse, se se gaña millor, se se perde a intentar facelo millor para outra ocasión. Joder, parece que nos estamos a xogar a vida, o que non podemos é dar vengoña polos campos adiante, sobre todo no sentido de "berrar" uns cos outros, isto e un equipo de xente, algúns incluso amigos, que queremos pasalo ben unhas horas pola mañán do domingo, e non caben certas actitudes, a lingua hai que metela donde a espalda perde o seu casto nome e o que veña para joder, e non facer piña cos demáis, e millor que se quede na casa. Perder porque o equipo contrario é millor ca tí iso é unha honra, estar pintando o tonto no campo berrando entre os campañeiros e unha deshonra, unha vergoña, ¡coño que xa non temos quince anos!. Así que a xogar, cada un o que sepa, a calar, e sobretodo respetar aos compañeiros, iso e o máis importante. Por outra banda dicir que o Zas no grupo noso vai coma un foguete, e o Bértoa non o perde de vista. No outro grupo parece que os de arriba van a ser o Camariñas, impresionante 6 de 6, o Vimianzo e o Cabana. Agora botadelle un ollo a clasificación: nos xa nos estamos achegando aos postos que nos correspoden ¿non creeedes?: CLASIFICACIÓNS XORNADA 6ª, 17-02-2008

SÍ QUE HAI 5º MALO: NO VINCULEIRO STADIUM: XUVENTUDE 1---BAIO 2

Sí hai 5º malo e o noso soño de permanecer invictos esfumouse neste quinto partido. Despois de non sei cantos cambios de hora e de campo, que se en Baio as 12, que se en Cances as 11, por fin o partido contra o BAIO celebrouse no VINCULEIRO STADIUM as 11 da mañán e perdemos por 1-2. Partido xogado de poder a poder con un Baio que para ser a primeira vez que xogaba no Vinculeiro Stadium adaptouse moi ben, e na primeira media hora dominounos completamente. Só a partir do minuto trinta da primeira parte espertamos e poidemos adelantarnos no marcador, un gran tiro de Joaquín desde fora da área pegou no pau dereito da portería deles, pero non quixo entrar. Ao descanso 0-0. Na segunda parte o Baio adiantouse no marcador despois de que Braulio executara maxistralmente unha "falta" (que só viu o árbitro Gerardo). Novo tiro a pau, esta vez ao esquerdo da porteria do Baio nun grande chut desde fora da área "do Pelat Sorribas", nembargantes hoxe non era o noso día. O Baio fixo o 0-2 nun corner que despexou a nosa defensa e o rechace quedou aos pes dun xogador deles que non desproveitou a oportunidade. O 1-2 chegou nun despiste do porteiro contrario (seguramente cegado polo sol que lle daba na cara) faltando 10 minutos para o final. Intentámolo nos últimos minutos, pero o Baio ben ordenado no nos dou opción. Cecais o resultado máis xusto sería o empate, pero a sorte que tivemos contra o Corcubión faltounos hoxe. De todas formas o equipo dou o "callo", e todos sabemos que nós nesta liga "estamos de invitados", así que tranquilidade o obxectivo noso todos sabemos cal é. Non podemos poñernos dos nervios, sabemos o que temos e a donde podemos chegar, así que tranquiliños e a seguir xogando como ata agora, arañando puntiño a puntiño. Quedannos partidos moi duros, sobre todo no Vinculeiro Stadium, pero xa sabiamos que isto non ía a ser fácil, así que serenidade. Felicitacións aos amigos de Baio que fixeron un grande partido. O Zas (só empatou un partido e foi contra nós) sigue intratable, e no segundo grupo o Camariñas conta os partidos por victorias. Aquí están as clasificacións: